Et kõik ausalt ära rääkida…

…oli ennem Hersi võistlust nii:

Nooremana oli mul aastaid buliimia. Sel ajal sai ära proovitud põhimõtteliselt kõik, mida proovida annab – veepaast, higistamine kiledega, vahtrasiirupi cayenne sidruni paast, klistiirid jne.
Kaal kõikus 48-70kg.
Siis ma sain hormoontabletid endale ja tuli mõnus hüpe 63lt 83le. Ma olin absoluutselt koguaeg näljane ja ma ei teadnud, milles asi on. Kunagi bussiga sõites sain aru, et kaalutõus ja tablettide algus olid samal ajal. Lõpetasin tablettide võtmise, kuid ega see kaal niisama alla ka ei kuku. See KLIKK käis peas ära siis, kui sõber soovitas, et ma nädal aega ei kaaluks end. Kaalusin muidu ennast iga päev.
Sõingi see nädal kogustes juba hulga vähem, aga sõin krõpsu ja saiakesi jne. Plaan oli nagunii varsti minna dieedile. Eks ma siis söön seni ära KÕIK, mida ma hiljem ei saa! Jaaaa alustades olin ma 83 kilo – nädal hiljem 93! Hakkasin nutma, läksin poodi – ostsin uue kaalu. Kaalusin uuesti ja hakkasin jälle nutma. Kaal ei valetanud. Aga mis seal imestada, nädalaga saab 10 kilo allagi võtta, kui näiteks veepaastul olla ( mitte, et ma seda soovitaks – ma ei soovita eriti midagi, räägin vaid omadest kogemustest).

Võtsin ennast koheselt käsile!

Sai ära proovitud veel suur posu erinevaid asju ja toidulisandeid ( 6x päevas söömine, jamsijuur, fat burnerid ja palju muid asju ).
1aasta hiljem, peale igapäevast trenni ja suhkruvabat toitumist jne, olin 60 kilo. Oli raske ja eraelu suhteliselt puudus.

 

Mina 93kg vs 64kg

Ja siis tulid ellu väga rasked ajad ja kaal kogunes tagasi uhke 75 kiloni. Kui nägin ennast sõbra juures täispikas peeglis, sain ma aru, et asjad on pahasti.

Hakkasin toitumist jälgima ja tegin trenni aga no vot kaal ei kukkunud, 6 kuud liikus lihtsalt kilo siia sinna. Ja siis ma leidsin SILLE!

Otsisin ja uurisin erinevaid nõustajaid ja Sille Martma ehk Brena Fitness oli juba ammu silma hakanud. Väga meeldis tema attitude, välimus ja postitused.
Võtsingi temaga ühendust ja meie esimene vestlus/nõustamine oli Skype vahendusel. Selline positiivsuse pomm! Koheselt sain teada, et ma söön liiga vähe – selgus, et minu kalorid päevas olid 900. Keha oli näljast stressis ja hoidis kõigest kinni, eriti rasvast. Panime siis paika menüü ja trenni, ta andis mulle ka palju ägedaid soovitusi. Kogu see kõnelus pani väga mõtlema ja ise kõike üle uurima, sest ma ei tee midagi ilma tõsise uurimistööta. Ja nii ma avastasingi KETO!

Mõtlesin, et see on asi, mida ma veel pole proovinudki, no teeme ära!
Algus oli jube, sest ma vihkan avokaadot ja just nendega on kõige lihtsam saada kõik vajalik kätte. Enam ma neid ei tarbi muidugi, sest 2 nädalat tarbimist ja iga kord ajas öökima. Nii ka elada ei saa. Aga kokkuvõtteks – 6 kuuga kadus 13 kilo! Ja siis ma jäin haigeks mitmeks nädalaks ja terveks saades oli ka kogu motivatsioon kadunud. Molutasin nii kuukene low carbi/ keto vahel ja Intemittent fastinguga ( selle ma avastasin kogemata, selgus, et ma nii lihtsalt sööngi) ja trenni ikka veel ei teinud. Kokku 2 kuud olin trennivaba ja siis võtsin Sillega kohutmise jälle kenasti ette. Süstis mulle palju head nõu, mõtteid ja motivatsiooni. See oli 13 veebruar 2017 ja 15 veebruar võitsin Hersi jagamise mänguga motivatsiooni kalendri ja muud ägedat! No mida ajastust eksole? Ja siis tuli koheselt ka BeFit2017 võistlus! Egas midagi, tegin fotod – olin natuke kurb, võtsin julguse kokku ja saatsin ära ning 16ndal hakkasin tubliks!

Võistluse jaoks teengi mina Keto toitumist koos IF-iga. Lisaks teen ka jõutrenni, mis on ka minu jaoks suhteliselt uus asi. Sellele lisaks veel natukene joogat ja üritan niisama aktiivne olla. Trenni teen ma kodus, sest siis ma saan teha seda igal ajal, iga ilmaga, no excuses!

Järgmised postitused on kindlasti lühemad! Aga nüüd sai ilusti kõik kirja, et kuidas ja miks ma olen siia jõudnud!

Vabandan pika postituse pärast. Siin on pilt minu kassidest.

231 thoughts on “Et kõik ausalt ära rääkida…

  1. My husband and i got really joyful John managed to do his analysis while using the precious recommendations he obtained from your weblog. It’s not at all simplistic just to find yourself giving freely solutions some other people may have been trying to sell. We really figure out we need the writer to give thanks to for this. The entire illustrations you’ve made, the easy site navigation, the relationships you can give support to create – it’s got mostly great, and it’s facilitating our son in addition to our family believe that this situation is satisfying, which is certainly exceptionally important. Many thanks for all the pieces!

  2. Needed to post you that tiny word in order to say thanks as before for those lovely things you have shared above. It was simply wonderfully open-handed with you giving freely what numerous people could possibly have offered for sale for an electronic book to help make some money on their own, and in particular considering the fact that you could have done it if you ever wanted. The guidelines additionally worked to be a great way to fully grasp that most people have the identical fervor just as my very own to learn many more in terms of this issue. I am sure there are many more pleasant periods ahead for those who read through your site.

  3. I must show some thanks to you just for bailing me out of such a trouble. Because of researching through the world-wide-web and coming across things that were not pleasant, I figured my entire life was over. Being alive minus the approaches to the difficulties you have fixed through the article content is a crucial case, and ones that could have negatively affected my entire career if I had not come across your site. Your actual knowledge and kindness in handling every aspect was important. I am not sure what I would’ve done if I hadn’t come across such a subject like this. I can also at this moment look forward to my future. Thanks for your time very much for the specialized and result oriented guide. I won’t be reluctant to recommend the website to any individual who would like care on this situation.

  4. I needed to compose you a tiny remark so as to say thank you again on the breathtaking strategies you’ve provided above. This is certainly surprisingly open-handed of you to present easily what some people could have offered as an e-book to earn some bucks for themselves, most notably since you might have tried it if you desired. These inspiring ideas likewise acted to be the easy way to know that many people have the identical desire just like my very own to learn way more regarding this problem. I’m certain there are lots of more fun times in the future for individuals that look into your website.

Leave a Reply

Your email address will not be published.